Monday, 23 January 2012

Panas


Pelik?

Manusia macam2 perangai… kadang tu sampai leh wat orang tertanya2…patut la orang kata benda paling complex dalam dunia adalah manusia.

Sekarang cuaca kat Malaysia ni x menentu… kadang panas biasa, kadang panas terik, kadang hujan lebat,  kadang hujan tu cam main2 je, jap nk turun pas tu 10 minit stop pastu turun balik, kadang sampai 2 minggu xturun hujan, kadang mendung sepanjang hari tapi xhujan2…

                                         panas terik yang menguji keimanan & kewarasan

Al-kisah, hari isnin ; cuaca kat tempat aq ni mak ai….bapak la panas, bkan panas biasa tapi panas yg jenis mencucuk2 punye panas, walaupun pakai bju tapi boley rasa mencucuk sampai ke kulit. Memang menguji kesabaran, keimanan dan ketahanan  seorang manusia.  Dalam on the way nk pergi stesen bas, maklum la skang kan musim cuti CNY, aq pun nk gak balik cuti kan…  ada traffic light, so of course kena stop coz lampu still merah, yg timbul pelik bin hairan nye kat pale aq ni bila aq tgk satu kereta buatan Malaysia  berwarna gelap stop jauh bebeno dr kereta putih buatan luar negara depan die… klo ikut ley masuk 2, 3 biji kete lg jarak nye. Jauh xjauhnye  piker la sendiri. aq pun heran la gak, nk kata mati enjin sebab terlepas clacth, ketera auto type punya style….so aq bajet kereta ni rosak la, habis minyak k...Yang bertambah aq heran, npe la tuan punye kete ni relex bebeno padahal kete die rosak tgh jalan??

Then bile lampu traffic da hijau tibe2 kereta ni xsemena2 bergerak….Eh???  What happen? Speechless seketika disitu… Rupe2 nye bukan kereta rosak tapi nak berteduh bawah pokok elak panas… siot tol, mati2 aq ngat kereta rosak, patut tuan punye kereta relex enjoy layan music  dalam kereta cam xde benda berlaku..  WTF!! – Wa Tak Faham- ada gak manusia macam ni dalam dunia ni…adoi, perangai ‘jual ikan’ giler …cam la orang lain xkena panas… xtau la masuk kategori mane species yang camni… memang terbaik gile contoh yang ditunjuk..

Kat road semua orang sama...!

Opinion…lain orang lain piker…terpulang

Friday, 13 January 2012

kenapa pelik?

pelik?

Tipu kalau cakap korang x pernah rase pelik... semua manusia pernah rase pelik... even aku berani cakap semua manusia pelik.. memang korang x kan cakap korang pelik sebab bagi korang everything yang korang wat adalah biasa, maybe da sebati siap jadi habit lagi dalam life korang tapi manusia2 lain ni mungkin ada yang tengok korang ni pelik bebeno.. so bagi aq x jadi hal kalau 'pelik' jadi entry utama aku sebab jujur cakap banyak benda yang aku pelik. well you know, human is full of curiosity. 



Fear, style, food, fashion, design, etc, semua ni boleh masuk dalam kategori 'pelik'.. so apa sebenar nye yang normal? what is the line between pelik & normal? macam Superman, bagi die normal je pakai seluar kat dalam underwear kat luar, terbang kat udara, masuk bandar rescue orang, selamba je.. xde hal, tapi kalau korang pakai camtu gi masuk kuliah? haah mau ko kena sepak keluar dengan lecture.. 

                                 pak cik ni haa selamba je kat jalanan pakai ala2 superman 
                                             siap dengan kasut sport + topi koboi g,,,mak ai

                                          
Pe yg aq nak point sekarang ni, everything in our life start with unknown... line between pelik and normal sebenarnye kite yang decide. Simple example, cam senior aq, boleh melantak ayam kfc sampai 6, 7ketul sekali makan, siap extra kek lagi boleh sumbat dalam perut belum tambah air lagi...aku time tu da pelik gile tengok die.. dalam otak aku ni da pikir 'camne la perut die boleh ada ruang lagi nak sumbat kek tu.' tapi bagi die 'ala normal la ni' ; Hahaha kalau aku, gile ko biasa!!! see what i mean,  bagi aku pelik atau x terpulang, semua orang boleh curious, semua orang ada cara masing2, semua orang boleh decide...'pelik' ni universal, macam2, feeling yang xboleh nak elak, jadi x salah untuk rase pelik...

Jadi pelik? Ikut korang

                                                          just be yourself

opinion...lain org lain pikir...terpulang

13.01.12

pelik?

nothing much to say...1st post...
welcome Kasutgile...
normally, aku x suke tulis but sometimes rase nak tulis....
that why aq wat blog..

            
npe kasut? nothing much, sebab aku suka kasut

opinion...lain org lain pkir..terpulang