Friday, 13 January 2012

kenapa pelik?

pelik?

Tipu kalau cakap korang x pernah rase pelik... semua manusia pernah rase pelik... even aku berani cakap semua manusia pelik.. memang korang x kan cakap korang pelik sebab bagi korang everything yang korang wat adalah biasa, maybe da sebati siap jadi habit lagi dalam life korang tapi manusia2 lain ni mungkin ada yang tengok korang ni pelik bebeno.. so bagi aq x jadi hal kalau 'pelik' jadi entry utama aku sebab jujur cakap banyak benda yang aku pelik. well you know, human is full of curiosity. 



Fear, style, food, fashion, design, etc, semua ni boleh masuk dalam kategori 'pelik'.. so apa sebenar nye yang normal? what is the line between pelik & normal? macam Superman, bagi die normal je pakai seluar kat dalam underwear kat luar, terbang kat udara, masuk bandar rescue orang, selamba je.. xde hal, tapi kalau korang pakai camtu gi masuk kuliah? haah mau ko kena sepak keluar dengan lecture.. 

                                 pak cik ni haa selamba je kat jalanan pakai ala2 superman 
                                             siap dengan kasut sport + topi koboi g,,,mak ai

                                          
Pe yg aq nak point sekarang ni, everything in our life start with unknown... line between pelik and normal sebenarnye kite yang decide. Simple example, cam senior aq, boleh melantak ayam kfc sampai 6, 7ketul sekali makan, siap extra kek lagi boleh sumbat dalam perut belum tambah air lagi...aku time tu da pelik gile tengok die.. dalam otak aku ni da pikir 'camne la perut die boleh ada ruang lagi nak sumbat kek tu.' tapi bagi die 'ala normal la ni' ; Hahaha kalau aku, gile ko biasa!!! see what i mean,  bagi aku pelik atau x terpulang, semua orang boleh curious, semua orang ada cara masing2, semua orang boleh decide...'pelik' ni universal, macam2, feeling yang xboleh nak elak, jadi x salah untuk rase pelik...

Jadi pelik? Ikut korang

                                                          just be yourself

opinion...lain org lain pikir...terpulang

No comments:

Post a Comment