Monday, 23 January 2012

Panas


Pelik?

Manusia macam2 perangai… kadang tu sampai leh wat orang tertanya2…patut la orang kata benda paling complex dalam dunia adalah manusia.

Sekarang cuaca kat Malaysia ni x menentu… kadang panas biasa, kadang panas terik, kadang hujan lebat,  kadang hujan tu cam main2 je, jap nk turun pas tu 10 minit stop pastu turun balik, kadang sampai 2 minggu xturun hujan, kadang mendung sepanjang hari tapi xhujan2…

                                         panas terik yang menguji keimanan & kewarasan

Al-kisah, hari isnin ; cuaca kat tempat aq ni mak ai….bapak la panas, bkan panas biasa tapi panas yg jenis mencucuk2 punye panas, walaupun pakai bju tapi boley rasa mencucuk sampai ke kulit. Memang menguji kesabaran, keimanan dan ketahanan  seorang manusia.  Dalam on the way nk pergi stesen bas, maklum la skang kan musim cuti CNY, aq pun nk gak balik cuti kan…  ada traffic light, so of course kena stop coz lampu still merah, yg timbul pelik bin hairan nye kat pale aq ni bila aq tgk satu kereta buatan Malaysia  berwarna gelap stop jauh bebeno dr kereta putih buatan luar negara depan die… klo ikut ley masuk 2, 3 biji kete lg jarak nye. Jauh xjauhnye  piker la sendiri. aq pun heran la gak, nk kata mati enjin sebab terlepas clacth, ketera auto type punya style….so aq bajet kereta ni rosak la, habis minyak k...Yang bertambah aq heran, npe la tuan punye kete ni relex bebeno padahal kete die rosak tgh jalan??

Then bile lampu traffic da hijau tibe2 kereta ni xsemena2 bergerak….Eh???  What happen? Speechless seketika disitu… Rupe2 nye bukan kereta rosak tapi nak berteduh bawah pokok elak panas… siot tol, mati2 aq ngat kereta rosak, patut tuan punye kereta relex enjoy layan music  dalam kereta cam xde benda berlaku..  WTF!! – Wa Tak Faham- ada gak manusia macam ni dalam dunia ni…adoi, perangai ‘jual ikan’ giler …cam la orang lain xkena panas… xtau la masuk kategori mane species yang camni… memang terbaik gile contoh yang ditunjuk..

Kat road semua orang sama...!

Opinion…lain orang lain piker…terpulang

No comments:

Post a Comment