Sunday, 15 April 2012

Perkara yang lelaki xpaham pasal perempuan.

pelik?
                                                           gurls vs boys


'Boys and Gurls berbeza'. Yup that's right, dari segi luaran pun da tau. Perangai, fizikal, fikiran everything…
Aku pernah terbaca satu artikel/post o somtin like that kat internet sblum ni pasal ‘The thing men in their 20-30s cannot understand about women?‘. Kalau ikutkan banyak benda perempuan buat yang lelaki xpaham tapi ini antara yang famos…

1.)   Why they go to the restroom in groups?
      Xkira apa peringkat umur sekali pun, all the gurls memang n pernah wat benda ni. Something yang memang dari kecik sampai besar boys mmg xkan phm why… hahaha klo korg tanye gurlz, kadang2 dorg mmg tatau pe reasons, juz benda ni memang da di adopt camtu. For gurlz yang ‘loneranger’ ni, g toilet sorang2 ni no hal la. - ‘ala tandas je kot, klo ada yg nk ikut xkisah, klo xde g je la sorg2’ o ‘ada mber k xde k, klo da nk g 2 kena g gak, bisnes kena jalan kan…haha’ - ; Ada pulak yang memang benda ni da jadi habit, yelah dari kecik gi dok pi toilet kne berteman kan - ‘ntah la, da biasa r’ o ‘xbiasa r pergi sorg’ – tapi ada gak yang memang species gerak kemana2 mesti dengan geng, even ke toilet. Kalau xcukup sorang, skuad mmg xleh gerak. Usually student high school la, well follow the Queen Bee babe! – ‘ala bukan apa, klo kena kco boley backup’ - WTF!! Wa Tak Faham-  HOT STUFF!!! Yeah, aku pham! Adoi~ macam2. Hahaha klo kes ni mmg aq xpham gile –‘segan r nk g toilet sorang2’- eh??? Segan?? Ko wat bisnes pintu bukak k? hahaha sabar jela…

2.)  They try on more than 10 outfits and don’t buy a single thing?



      Yang ni, ehm mungkin x semua. For those yang shopaholic yup!! Aku pun xpaham manusia yang shopaholic ni, nampak barang semua nak beli, kalau bagi sejuta pun xsmpai seminggu habis da rase. Whatever la. Well usually normal person, dorang akan pilih, belek2, nilai betul2  then da sure baru try. To make sure it fit la kan. But untuk golongan2 yang x normal ni, - ‘eh ni cantik la, cute nye, aq suka color ni, waa new arrival!!!! ehm….apa kata kite cuba semua?? Selagi x cuba xtau ok ke x kan… lagipun semua cantik… tatau la nk pilih’ – then ble da cuba – ‘ehm, xpe r….kte survey lain lu’ o ‘aq suke tp tunggu lu la’ o ‘uhm not my style’ – Bagi aq, golongan2 ni sebenarnye rambang mata, xtatau nk memilih. Well everything look nice kate… da cuba xkena, + dengan cerewet masing2 lagi. Klo jenis yang banyak duit, main belasah je beli, xkisah la tp bagi kes yang duit pun ada2 sahaje, paham2 la…. Klo betul2 ada plan nak beli, oklah since everyone nak yang the bez kan. Tapi ada juga manusia yang mmg xplan pun nk beli,tp  juz suka2 nk try… -‘haha saje je, xdpt beli dpt try n feel pun ok what… untuk kepuasan diri!’ - kepuasan diri?? feel?? AIYO WTF!! –Wa Tak Faham- yg kes mcm ni *gile! –nasib la skang ni kedai2 ni jus benarkan only 3 outfit sekali try… klo xde had, mau segunung bju sekali msuk!

                                                            shopping girl!


 3.) They talk on the phone for over an hour, then say to each other that they’ll talk about the details in person?
      Part ni mmg kelakar, kalau korang tanya gurls pun dorang sendiri pun xde explanation pasal ni. Well let me tell you, from what I know, gurlz kalau da cakap dalam tepon, 'gurl n gurl talk gitu' conversation yang boley habis dalam 10 minit pun boley melarat2 smpai 1 or 2 hours. Kalau korang rase dorang cakap pasal topic 'asal' yg menjadi punca si A calling si B smpai 1, 2 jam, hahaha NOPE!!! Topic 'asal' da lama da habis dan yang panjang2 berjela ni adalah ‘dessert’. From 1 topic, akan melarat to next n next n next topic smpai out lnsg dari topic. Segala jenis topic boley di flash back ble da bergayut cam kenangan time sek2, hal2 mber bru n lama, hal terkini sal diri sendiri, etc. Wahal asalnye nak tanya hal simple je. That's why gurlz bergayut smpai berjam2 lamanye..; berckp smpai both telinga pun panas. Panas kanan tukar kiri, panas kiri tukar kanan. Ble dorg da dpt seru/kesedaran - ‘eh lama da kte ckp nie’ o ‘ok r bateri da low’ o ‘hahaha hbis plak kdit aq ni kang' - then kuar la ayt ni - 'we’ll talk about the details in person later ok' - simple!!!


                                                  girl talking on the phone


4.) They compliment each other’s appearance as soon as they see each other.
     Ehm…..ehm……ehm…..pe nak ckp sal ni ye??
1)     Dorang mksd kan compliment itu. Well maybe that day member die nmpk lain, so that's normal la kan.
2)     Dorang sinis. Say its nice padahal no!
3)     ‘cantik ar bju ko…beli kat ne?’ – wanna know more info
4)     Habit. Nak orang puji die, die puji orang dulu. Give n take…
5)     Jenis yang mmg suka memuji…’think positive what’
6)     Cara untuk memulakan bicara…hahaha 

opinion...lain orang lain pikir...terpulang









No comments:

Post a Comment