Tuesday, 1 May 2012

Lelaki UNTUNGLA~ ??

pelik?


In life, orang cakap lelaki is the happier person sebab dorang xyah nak kusut kepala sal hal remeh temeh xcam pompan… ‘Life is simplier for guys’ gitu… why?

  •       Seluar pendek dimana shja, bila2 masa, xkira camne rupa kaki dorg..
Boyz if korang tgk perempuan yang ‘kaki fatty2 boom2 ‘o’ kaki pendek tapi peha besar’ o ‘kaki berparut’ pakai short, agak2 ape feeling korang?? ‘Sakit mata doe!!’ o ‘Kaki kalau cantik xpe jugak’ – jawapan normal! Kalau guyz… parut, gemuk,pendek, banyak bulu o ape condition sekali pun xde hal…redah je! For gurlz yg Islam, xpyh la nk short2 ni… tutup aurat lagi sejuk mata memandang…

                                    Anywhere, anytime....short pants (gmbr contoh)
  •      Nak janggut k x ye?
Kalau gurlz ada janggut….ehm?? Rasenye lama da kot laki2 kat dunia ni lari… xkire yang hensem, hodoh, jahat o even yang gentlemen…’x sanggup aq!’ haha

  •       Games all the life..
Kecik, besar, tua, muda….xkira usia, kalau da namanye lelaki, game memang xboley lari… dr zaman game keset k zaman game cd k PS1, PS2, PSP and whatsoever PS lagi la…. desire for game memang  xkan suda… Dota, Pokemon, Digimon, Street fighter, Sonic, Naruto, FIFA…. Segala jenis game… so gurlz, don’t complain about this hobby coz guyz n game ibarat ‘isi dgn kuku’…tambah2  kalau da main dengan geng, memang ‘World is Ours!!’
                             Game favourite abang aq.., kalau da mengadap memang xkuar bilik
  •  Coklat hanya salah satu snek!!
No need to worried about anything, nak makan juz makan! Gain weight is nothing… but for gurlz before makan calculate bpe byk kalori, lemak or whatsoever kandungan dalam coklat ; gain weight is nightmare!! Haha

  •   Vacation dengan hanya 1beg galas..
Bab2 packing ni, lelaki xpikir lama…1 beg galas pun enough but gurlz?? ‘Gile ko 1beg galas?’ Hahaha kalau boley  1 almari nak angkut… kerja packing2 ni adalah sangat rumit n take a lot of time for most of the gurlz… (untuk species yang rare ni, redah jer!)

                                                     cukup x ni?

  •    Wrinkles? Charming der…
Korang tengok Brat Pitt, Tom Cruise….muka tue, kedut2 keliling mata, kedut kat mulut…, still orang panggil hensem, gurlz ni dok jerit2 bagai nak gile suke kat warga2 tua ni… orang kata kedut di muka tambahkan charm dan character seorang lelaki, ceyhh2… For gurlz, wrinkles? NOOOO!!  simbul penuaan yang membawa maksud ‘Hello Mak cik Tue!!’ hahaha… tapi ada lelaki yang xkisah - ‘gulz yang ada kedut sebab selalu senyum sweet kot!’

Brad Pitt yang masih digilai ramai walaupun begini

So…, adakah korang rasa lelaki ni ‘untungla~’ ?
Untung x untung, lelaki memang berbeza dengan perempuan.
Setiap kejadian yang Allah cipta ada hikmahnye… begitu juga dengan kejadian lelaki dan perempuan…

Opinion..lain orang lain pikir…terpulang

No comments:

Post a Comment